Här presenterar vi information om vårt utbud av flygplan med en kort beskrivning. Detta är en bra och enkel guide för er som är lite osäkra på vilket flygplan som passar just er och era behov.

FK-9 ELA  /  UL-B

Detta högvingade UL-plan är en av de mest sålda i Europa och har funnits på marknaden under mycket lång tid. FK-9 är populär som skol- och klubbplan. Den är lättflugen och har en robust konstruktion. Finns även med sporrhjul och i en sjöversion(tomvikt 320kg). Krok för att dra segelflyg finns också som en option till FK-9

 flygplan_fk9_ela_1 
FK-14 Polaris / Le Mans  /  UL-B

Detta lågvingade UL-plan är en av de snabbaste på marknaden, med en Vne på 290km/t och en cruise på 260km/t gör den till sportflygplanens Ferrari. Den har även en fantastisk sikt och ypperlig komfort för långfärden. Den finns även med sporrhjul. Krok för att dra segelflyg finns också som en option till FK-14.

Flygplan_fk14_3

FK-12 Comet  /  UL-B

Comet är ett UL Bi-plan och är i princip den enda på marknaden. Här får du något utöver det vanliga med prestanda på +14/-8 G gör att du kan flyga både tufft och avancerat. Planet klarar mer än vad UL-reglerna tillåter.
Den finns bara med sporrhjul.

flygplan_fk12_1

Viper SD-4  /  UL-B & CS-LSA

Om du föredrar UL-flygplan som är byggda i metall och flygplansaluminium, då är Vipern något för dig. Den är robust och perfekt som både skol- och klubbplan och tål att hanteras i klubbmiljöer. Som metallplan så har den lysande prestanda och erbjuder en komfort som är anpassad för långfärdsflygningar.
Krok för att dra segelflyg finns också som en option till Vipern.

Viper SD-4 KIT

Viper finns även tillgänglig som KIT. Byggtiden beräknas till ca 200 timmar.

Flyg_viper1

TL 2000 Sting S4 Lite  /  UL-B

Sting anses vara i topp 3 av alla sida / sida UL, och en av de bästa prestanda flygplanen i kategorin. En Lite versionen är nu under typ certifiering i Tyskland och kommer snart att finnas tillgänglig för den nordiska marknaden. Som full komposit flygplan har den enastående prestanda och erbjuder en komfort som är utöver det vanliga. Sting finns också med dragkrok för segelflyg.

Stor_Sting_90g2

TL 3000 Sirius  /  UL-B

Om Sirius kan säga att den är UL-flygets högvingade Rolls Royce. Med en cockpit som är större än en C172 och tankar som rymmer 120 liter så står Sirius i en klass för sig själv. Med sin omtalade komfort och prestanda så är Sirius många piloters drömflygplan som har allt man kan önska sig. Krok för att dra segelflyg finns också som en option till Sirius.

flygplan_TL3000_sirius_8

TL Stream  /  UL-B

TL Stream är ett nytt UL flygplan från TL Ultralight. Flygplanet beräknas komma ut till försäljning under våren 2014.

TL Stream är byggd för höga hastigheter med marchfarter runt 300 km/tim och toppfarter som ligger ännu högre..
Planet är i tandem utförande med infällbara landsningställ vilket innebär mindre luftmotsånd och högre hastighet än traditionell side by side.

Detta är det värsta inom UL som går att köpa för pengar. Priset kommer att ligga på en rimlig nivå i förhållande till de få konkurrenter som finns på marknaden.

TL_stream

 

Försäljning/Sales: Lennart Arvidsson
Adress/Post address: Svenska Vägen 10, SE-226 39, LUND, Sweden
Besöksadress/Visiting address: Hangar ESME - Eslöv Airport
Mobil/Cell: +46 (0)734 - 220 301
E-mail: nordiclightaviation@gmail.com | sales@nordiclightaviation.com
© 2018